Bijles rekenen Arnhem

Zoek je voor je kind in groep 6, 7 of 8 begeleiding rekenen?
Het was niet eerlijk: de gewone methodetoetsen gingen prima, maar de uitslag van de Cito's viel steeds tegen. Vera uit groep 7 had er faalangst door gekregen. Haar ouders wilden meer dan bijles en kozen voor het Rekentraject om een stevige basis te leggen.
Rekenen is als een piramide: bij de sommen uit de bovenbouw heb je de vaardigheden uit de eerdere groepen nodig. Pas als een kind dit goed beheerst, gaan we verder met redactiesommen en oefenen met oude Cito-opgaves.
Bij Vera groeide haar zelfvertrouwen en haar Citocurve ging omhoog!

Wat zijn de mogelijkheden?

maatwerk

Aanpakken van hiaten
Leerproblemen aanpakken bij de oorzaak vraagt tijd! ik kijk eerst waar het kind nog achterstanden heeft en waar extra uitleg en oefening nodig is. Zo kunnen goede leergewoontes ontstaan voor het rekenen waar een kind nog heel lang wat aan heeft.

Inzicht in rekenen

Inzicht nodig bij de Cito
De ouders van Sander hadden geen verklaring voor de tegenvallende Cito-uitslagen.Hij maakte de methodetoetsen altijd zo goed.
In het traject werd duidelijk dat Sander inzicht miste en ook te gehaast werkte. Het was nodig om hem een goede aanpak te leren.
Na een aantal maanden wierp dit zijn vruchten af: hij had een hogere score bij zijn Rekencito!

Structuur aanbrengen

Meer zelfvertrouwen
Doordat ik Vera in groep 7 ook had begeleid, zag ik wat de overgang naar groep 8 met haar deed. De rekenuitleg was net wat anders en er werd meer zelfstandigheid gevraagd. Ze werd er weer erg onzeker door.
Gelukkig kon ik het vanuit mijn ervaring vertalen naar eerdere uitleg. Daardoor begreep ze het weer en kon met zelfvertrouwen verder in groep 8!

Referenties

Grote stap naar het voortgezet onderwijs

Elise heeft onze zoon (13) met zijn huiswerk begeleid. Het heeft hem geholpen de grote stap te maken naar het voortgezet onderwijs. De persoonlijke begeleiding, een op een, geeft een kind dat moeilijk kan plannen de juiste ondersteuning.
Moeder van T, Eefde

Terug te zien in het resultaat

Onze dochter had het lastig in groep 8. De Cito-toetsen werden wisselend gemaakt en ze voelde er veel druk bij. Op school kreeg ze niet de aandacht die ze nodig had. We kwamen in contact met Elise. Ze wist het vertrouwen te winnen van onze dochter en het heeft een fijn resultaat opgeleverd! Ze zit nu de brugklas en krijgt nog ondersteuning voor vakken die nodig zijn. Ze voelt zich zekerder en het gaat goed met haar. We zijn erg blij met de begeleiding van Elise.
Peter S, Zutphen