Groep 6/7/8-Traject arnhem oosterbeek

Heb je het idee, dat er ‘meer in zit’ bij je kind?
Valt het voorlopig schooladvies tegen? Wil je een goede basis voor de Doorstroomtoets? Aan het eind van groep 7 krijgt een kind al het voorlopig schooladvies. Dat is vroeg, maar het biedt ook een kans om nog flink de basisvaardigheden van rekenen en begrijpend lezen te versterken. Vooral de niveaus van rekenen en begrijpend lezen bepalen namelijk het advies. Met mijn ervaring als leerkracht en remedial teacher kan ik deze begeleiding optimaal vorm geven. Ook laat ik kinderen wennen aan Cito-opgaves. Dat doe ik inmiddels 14 jaar en bij heel veel leerlingen heeft de inzet succes gehad!

Wat zijn de mogelijkheden?

Oefenen voor de Cito

Faalangst bij Cito?
Het was niet eerlijk: de gewone rekentoetsen gingen prima, maar de uitslag van de Cito’s viel steeds tegen. Vera had er faalangst door gekregen. Allereerst werkte ik met haar aan de rekenvaardigheden.  Toen ze die goed beheerste, pakten we Cito-opgaven erbij. Haar zelfvertrouwen groeide en eind groep 7 ging de Cito-curve omhoog!

Rekenbegeleiding

Goede basis is nodig!
Waarom check ik bij kinderen in groep 7 of 8 nog steeds of ze de tafels kennen? Rekenen is als een piramide: bij de sommen in de bovenbouw, heb je de vaardigheden uit de vorige groepen nodig. Pas daarna bouwen we verder. Als remedial teacher kan ik de juiste    begeleiding bieden. Daar heeft je kind echt wat aan. Ook straks in de brugklas!

Begeleiding begrijpend lezen

Lezen niet leuk?
Kinderen lezen steeds minder en zeggen vaker, dat ze het niet leuk vinden. Gamen of filmpjes kijken wint het van lezen. Begrijpend lezen begint met goed kunnen lezen. Daarom ga ik altijd eerst na, hoe dat is ontwikkeld bij een kind. Begrijpend lezen gaan we daarna met heel veel teksten oefenen. En belangrijk: het moet leuk blijven. Daar zorg ik voor!

Referenties

Grote stappen gemaakt en meer zelfvertrouwen

Na de toetsen van groep 7 heeft Elise onze zoon begeleid bij het rekenen. Er zijn grote stappen gemaakt en hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen en een hoger niveau, wat hij erg fijn vindt! Er was een mooie samenwerking om met elkaar tot groei te komen en de motivatie en het plezier zijn flink aangesterkt. We zijn erg tevreden!
Ouders van Xander, Warnsveld

Goede en pro-actieve begeleiding

Een goede en pro-actieve begeleiding voor onze dochter (11) om het inzicht en de achterstand in het rekenen weg te nemen. Onze dochter heeft in korte tijd grote sprongen gemaakt en heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen. Elise denkt goed mee en steekt haar nek uit. Wij zijn hier als ouders erg blij mee!
Dennis en Laura, Brummen