hulp bij studiekeuze in zutphen, Apeldoorn en Arnhem

Studiekeuze? Weet je echt niet wat je wil?
Free Your Choice laat je in zes sessies ontdekken wat je leuk vindt. Geen testen, maar echte gesprekken. Het traject is individueel en bestaat uit verschillende opdrachten, die je blik verruimen. Je verkent je mogelijkheden en talenten en kijkt wat jou aanspreekt. Je krijgt hierdoor een beeld van wat jou enthousiast maakt. Een studie kiezen gaat daarna veel makkelijker.

Jij staat centraal

Eerst aandacht voor wat jij wilt en kunt. Dan pas kun je met een decaan concreet naar studies kijken. Op school wordt al vroeg van je gevraagd om een studie te kiezen. Maar dat is moeilijk als je niet goed weet wat je zelf wilt en wat bij jou past. Free your choice zet jou centraal.

Je krijgt een doel

Free Your Choice laat je jouw eigen doel ontdekken. Je krijgt een beter beeld van wat jij wilt en kunt. Dit maakt je enthousiast. Als je daarna voor een studie kiest, ben je  gemotiveerd en weet je waar je het voor doet. Dit verkleint de kans op studie-uitval.

Onderwijservaring

Bedenker Elise Bleyerveld komt uit het onderwijs. Ze heeft sinds 2010 een bureau, waarbij ze leerlingen individueel begeleidt met huiswerk en bijles.
Het viel haar op, dat veel jongeren geen idee hebben wat ze echt willen, terwijl ze wel al een studie moeten kiezen.

Referenties

"Ik ben nu enthousiast"

In mijn laatste schooljaar deed ik mee met Free Your Choice. Ik wist ongeveer wat ik wilde, maar twijfelde toch nog erg. Door het traject heb ik een ander idee gekregen over wat ik wil gaan doen. Ik heb er heel veel aan gehad. Nu voel ik me echt enthousiast over de studie die ik doe!
Vera (18)

"Ik heb nu een duidelijk doel"

Na de havo begon ik meteen met mijn studie. Maar eigenlijk had ik geen idee wat ik nou echt wilde. Dit leidde tot stoppen met mijn studie. Nadat ik een tijd had gewerkt wilde ik toch weer gaan studeren, maar ik wist niet wat. Gelukkig kwam Free Your Choice toen op mijn pad. De sessies zorgden ervoor, dat ik wist wat ik wilde studeren. Ik heb nu een duidelijk doel, dat ik zelf heb bepaald. Ik zit helemaal op mijn plek.
Thymen (20)